Продавець "DenTanShop" Інтернет магазин розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
848 відгуків
promo_banner

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Вашу заявку буде оброблено найближчим робочим днем.

+380 (97) 555-19-91
+380 (63) 572-51-12
DenTanShop
Кошик

Портативні рефрактомометри ( Brix ) для меду та визначення сахарози у вині, соках, сиропах тощо.

Рефрактомети для меду  та визначення сахарози у вині, соках, сиропах тощо.

               

            

Цей вид рефрактометрів спеціально розроблений для визначення вмісту вологи (води) у меді (водність меду) для визначення його зрілості, а також визначення ступеня розбавленості під час купівлі або приймання меду. Так само відомо, що у разі підвищеного вмісту води в меді відбувається швидке окиснення продукту, і він стає не придатним для тривалого зберігання. Якість меду регламентує ГОСТ 19792-2001.

                                                                    Маленький екскурс у теорію:
             Масова частка води відкачаного меду за ГОСТом не має перевищувати 21%. Для цього під час відкачування меду з гнізд бджолиних сімей треба відбирати стільники, які на 2/3 своїй висоті запечатані восковими кришечками. Однак пасники не завжди дотримуються цього правила, унаслідок чого отримують мед із масової частки води в меді понад 21%, що за "сприятливих умов" може призвести до бродіння цінного продукту. Точно дізнатися про наявність масової частки води в меді допоможе портативний рефрактомометр, спеціально розроблений для визначення вмісту води в меді. Дуже важливо мати при собі портативний рефрактомометр тим, хто купує мед. Відомо, що незрілий мед, вміст води в якому перевищує 21%, за сприятливих умов легко подається бродженню. Оцінити візуально водність меду важко, оскільки різні сорти меду під час органолептичної оцінки мають різну в'язкість.

              Підвищена вологість часто є ознакою незрілого меду. Вологість принесеного бджолам і в улей сировини становить приблизно 75%. Бджола висушує сировину доти, поки вміст води в ній не досягне значення, за якого мед може зберігатися в ульї.
               Бджола також споживає дуже багато води, яку вона бере за межами вуличної вулиці. Тому потрібно стежити за тим, щоб джерела води поруч із пасекою не забруднювалися стічними водами, інакше в мед можуть потрапляти сторонні речовини та запахи. Вміст води має великий вплив на збереження меду. Мед із підвищеним вмістом води легше переходить у рідкий або кристалічний стан, а можливість його бродіння вища.
Відповідно до "Постанови про мед" визначення вмісту води в меді відбувається завдяки визначенню індексу заломлення за допомогою рефрактомометра.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner